Μαΐου 31, 2017 - 22:55

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: Εκκρεμούν τα προαπαιτούμενα, στον «αέρα» και η δόση!

Στην εκπλήρωση των 140 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και για την καταβολή του επόμενου πακέτου δόσεων επικεντρώνεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο.

Ο ίδιος, αναπτύσσοντας τα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το Eurogroup και το πλαίσιο συζητήσεων στην κρίσιμη συνάντηση της 15ης Ιουνίου, δεν καταγράφει απλά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, αλλά σημειώνει ότι θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων, όπου υπάρχουν εκκρεμότητες.

«Η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την πληρωμή του επόμενου τμήματος του δανείου από τον ESM» σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να οριστικοποιήσει τα υπόλοιπα θέματα, ώστε η Επιτροπή να συντάξει μια τελική έκθεση προόδου.

«Θα υπάρξει παράλληλα και μια πρόταση για το ύψος και τον σχεδιασμό της επόμενης δόσης» προσθέτει ο Ντάισελμπλουμ και σημειώνει πως η συζήτηση για το χρέος θα συνεχιστεί. «Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση και το θέμα του χρέους είναι στην ημερήσια διάταξη και πάλι για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου» αναφέρει ακόμα.

«Το Eurogroup και το ΔΝΤ έχουν αντιδράσει θετικά στην πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα με την εφαρμογή των υφιστάμενων και πρόσθετων συμφωνιών» τονίζει ο ίδιος και προσθέτει ότι τον Μάιο του 2016 εντοπίστηκαν πιθανά μέτρα χρέους που μπορούν να αναπτυχθούν κατά τη λήξη του προγράμματος, μετά την πλήρη εφαρμογή, ώστε να κρατηθούν οι ετήσιες δαπάνες της χώρας σε αποδεκτά επίπεδα.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.