Μαΐου 31, 2017 - 22:40

Νέα εποχή στον ΔΟΛ: Περνάει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη αντί 22,9 εκατ. ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο πλειοδότης για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, καθώς κατέθεσε προσφορά 22,89 εκατ. ευρώ.

marinakisΟ κ. Μαρινάκης υπερκάλυψε τις υπόλοιπες προσφορές, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος προσέφερε 11,5 εκατ. ευρώ και της κυπριακής εταιρείας Vegata που κατέθεσε προσφορά 21 εκατ. ευρώ. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και επικυρωθεί από το δικαστήριο η προσφορά του, θα ανακηρυχθεί πλειοδότης και θα είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Υπενθυμίζεται ότι οι φάκελοι προσφορών ήταν συνολικά τέσσερις (Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, η κυπριακή εταιρεία Vegata και η εταιρεία Centric του Ροδόλφου Οντόνι).

Με την κίνηση αυτή να περάσει το ιστορικό συγκρότημα στα χέρια ενός νέου επιχειρηματικού παίκτη, που ήδη έχει μπει στην αγορά του Τύπου, φαίνεται πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην έντυπη δημοσιογραφία.

Ο πλειοδότης-επενδυτής έχει στα χέρια του όλο το μεγάλο πακέτο ενός συγκροτήματος, που καθόρισε την πολιτική και δημοσιογραφική πορεία του τόπου για πάνω από μισό αιώνα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης λαμβάνει:

– To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
– Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ.
– Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
– Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
– To 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ”
– Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής “ΑΡΓΟΣ”

Σημειώνεται ότι ένα ποσοστό 25% του τιμήματος θα διατεθεί για την εξόφληση των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο νέος αγοραστής, θα είναι το κόστος συντήρησης των μέσων ενημέρωσης που θα θελήσει να διατηρήσει, αλλά και η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού που έχουν οι εταιρείες ΑΡΓΟΣ και IRIS.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.