Ιουνίου 03, 2017 - 4:47

Financial Times: Η Ελλάδα διορίζει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος – Θέλει να αποφύγει την χρεοκοπία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να προσλάβει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στην ατέρμονη αντιπαράθεση με τους δανειστές και να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Rothschild θα αναλάβει να συμβουλεύει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, το ενδεχόμενο ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (ύψους 80 δισ. ευρώ το μήνα), καθώς και την έξοδο στις αγορές με την έκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αναφέρουν δύο πηγές με άμεση γνώση του θέματος.

Όσο για την αμοιβή της Rothschild; Θα πάρει ένα μπόνους, όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Ο διορισμός της Rothschild ως συμβούλου δημοσίου χρέους, που μάλιστα θα απαιτήσει υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβουλεύει τη χώρα από το πρώτο πακέτο διάσωσης, το 2012.

Μέχρι τώρα, η Lazard έχει λάβει περί τα 25 εκατ. ευρώ από το κράτος, αναφέρει το δημοσίευμα και διευκρινίζει ότι σήμερα ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος στο υπουργείο Ενέργειας.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.