Ιουνίου 01, 2017 - 5:09

«Η κοινωνία δεν θέλει πρόωρες εκλογές»…

Η τελευταία δημοσκόπηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει ότι τα νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καλά: η διαφορά υπέρ της ΝΔ παγιώνεται σε διψήφιους αριθμούς, ακόμα και σε γκάλοπ που διεξάγονται για λογαριασμό φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης αποτιμά αρνητικά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, που φέρνει ένα τέταρτο Μνημόνιο στη χώρα.

dimoskopisi 2Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ωστόσο, επιμένουν να διαβάζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων… εναλλακτικά. Παλαιότερα, έκαναν ό,τι και οι υπόλοιποι. Κράδαιναν πανηγυρικά τις δημοσκοπήσεις που τους έδιναν διψήφια διαφορά, μέχρι τα… κόζια να αρχίσουν να αλλάζουν. Όταν οι δημοσκοπήσεις έδωσαν το προβάδισμα στη ΝΔ, οι κυβερνώντες επέμειναν να εστιάζουν στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρέμενε ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Κι όταν έπαψε και αυτό να ισχύει και το προβάδισμα πέρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε στο Μαξίμου άρχισαν ένα… αλλιώτικο παραμύθι: «η κοινωνία δεν θέλει πρόωρες εκλογές».

Πράγματι, οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν. Αλλά αυτό έδειχναν και τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ως «όχημα» την προεδρική εκλογή, για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Ούτε τον Σεπτέμβριο του 2015 ήθελαν οι Έλληνες πρόωρες εκλογές, όπως δεν ήθελαν και το δημοψήφισμα που έγινε δύο μήνες νωρίτερα. Τότε δεν είχαν δίκιο οι Έλληνες, που δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές; Κι αν είχαν και τότε δίκιο, τότε γιατί τότε δεν σεβάστηκαν την επιθυμία τους;

Η εξήγηση είναι απλή: μία κυβέρνηση θυμάται οτι η κοινωνία δεν θέλει εκλογές, όταν βλέπει οτι η απώλεια της εξουσίας είναι απλώς θέμα χρόνου. Το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το ίδιο κάνει και η σημερινή, μολονότι… ευαγγελιζόταν ότι θα ήταν διαφορετική.

Η κοινωνία, επίσης, δεν θέλει να κοπούν και άλλο οι συντάξεις. Δεν θέλει να μειωθεί περαιτέρω το αφορολόγητο. Δεν θέλει να αντικρίζει άθλιες εικόνες στα νοσοκομεία, δεν θέλει περισσότερους φόρους, δεν θέλει να διογκώνεται το Δημόσιο με προσλήψεις ημετέρων, δεν θέλει άλλες περικοπές σε επιδόματα και φάρμακα, δεν… δεν… δεν… Αλλά σε αυτά τα «δεν», η κυβέρνηση κωφεύει. Αρκεί να μην γίνουν πρόωρες έκλογες…

Β.Α. (Δευτέρα 15 Μαΐου 2017)

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.