Μαΐου 31, 2017 - 22:48

Να μην θρηνήσουμε άλλα παιδιά

Ο φρικτός θάνατος που βρήκε η 6χρονη Στέλλα στην Αγία Βαρβάρα από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της και η κατάληξή της σε μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών, σε έναν κάδο απορριμμάτων 150 μέτρα μακριά από το σπίτι της, απασχολεί τις τελευταίες μέρες την επικαιρότητα και ματώνει την καρδιά.

stellaΟ άδικος χαμός της έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη και έχει δώσει, παράλληλα, το έναυσμα να ξανανοίξει η συζήτηση γύρω από την θανατική ποινή και το ενδεχόμενο επαναφοράς της στην χώρα μας, ιδιαίτερα όσον αφορά τόσο ειδεχθείς περιπτώσεις εγκλημάτων.

Δεν γνωρίζω εάν, ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε δικαίωμα να υποκαταστήσουμε τον Θεό και να απαντήσουμε στην αφαίρεση μιας ανθρώπινηηης ζωής, αφαιρώντας μία άλλη -ακόμα κι αν μιλάμε για εγκληματίες.

Γνωρίζω ωστόσο το εξής: η βάση κάθε κοινωνίας, η βάση κάθε πολιτισμού, η βάση και η αρχή της ζωής της ίδιας, είναι το παιδί. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτα. Εάν λοιπόν το πλέγμα της Δικαιοσύνης έχει «παράθυρα», που επιτρέπουν σε κάποιον να σκοτώσει ένα παιδί και εν συνεχεία να νομίζει πως θα ξεφύγει, τότε θα πρέπει να ισχυροποιηθεί.

Πώς; Ας  το σκεφτούμε όλοι μας… Και ας υπάρξουν προτάσεις.

Β.Α. (Δευτέρα 1 Μαΐου 2017)

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.