Ιουνίου 01, 2017 - 1:55

Ο Σόιμπλε δεν ξέχασε…

Έχουν προσπαθήσει να τον παρουσιάσουν ως «απομονωμένο». Έχουν προσπαθήσει να τον απαξιώσουν, λέγοντας -ο ίδιος ο πρωθυπουργός το είχε πει- ότι «δεν είναι καλά στην ψυχή του». Έχει ακούσει τα μύρια όσα να του καταλογίζουν για τις εμμονές του απέναντι στην Ελλάδα, όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -περί ου ο λόγος- παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και αυτό, καθώς η «εντολή» από την πολιτική του προϊσταμένη, στο Βερολίνο, είναι σαφής: καμία ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, εάν προηγουμένως δεν διεξαχθούν οι γερμανικές εκλογές.

soible kontinoΚαι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έβαλε νερό στο κρασί του και, πλέον, να τον αποκαλεί «σεβαστό», όμως φαίνεται πως ο χερ Σόιμπλε δεν έχει ξεχάσει. Και θα το πάει το πράγμα μέχρι τέλους.

Πλέον, είναι η δική του γραμμή που έχει τεθεί στο τραπέζι ως βάση συζήτησης στο Eurogroup. Είναι η δική του πρόταση, την οποία εξετάζει το ΔΝΤ και την οποία αφήνει ανοιχτό να αποδεχτεί η Αθήνα. Και τι λέει η πρόταση αυτή; Ούτε λίγο ούτε πολύ, πως, εάν η Ελλάδα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3% του ΑΕΠ για τα επόμενα… 20 χρόνια, τότε οι πιστωτές της δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Μ” έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. Και την πολυπόθητη για την Ελλάδα ελάφρυνση χρέους δεν θα δώσει και τον άνθρωπο που τον απαξίωσε όσο κανείς, τον Αλέξη Τσίπρα, θα εξοντώσει πολιτικά. Γιατί, είναι προφανές πως η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης, θα σημάνει και την υπογραφή της πολιτικής θανατικής καταδίκης του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός και αν ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για άλλα 20 χρόνια. Τότε μάλλον κάτι θα έχει καταλάβει λάθος…

Β.Α. (Πέμπτη 25 Μαΐου 2017)

ΥΓ: Είναι προφανές ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο Grexit. Και οδηγούμαστε πένητες και ρακένδυτοι, επειδή κάποιοι επέλεξαν την φτωχοποίηση της χώρας, για να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να κάνουν λεονταρισμούς…

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.