Ιουνίου 01, 2017 - 5:06

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη της Ρούπα: Παρακολουθούσε Μητσοτάκη και Σαμαρά – Σημειώσεις και για Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα που φαίνεται ότι είχαν μπει στο στόχαστρο των τρομοκρατών.

roupaΣύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι της Πόλα Ρούπα, στην Ηλιούπολη, βρέθηκαν σημειώματα με τα ονόματα των κορυφαίων πολιτικών, διευθύνσεις κατοικιών, αλλά και γραφείων, οι πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ που χρησιμοποιούν, αλλά και στοιχεία για τις μετακινήσεις τους.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, στις σημειώσεις της Ρούπα είχαν βρεθεί ώρες άφιξης και αναχώρησης των Κ. Μητσοτάκη και Α. Σαμαρά από το σπίτι τους και το γραφείο τους, σημάδι ότι και οι δύο ήταν υπό παρακολούθηση.

Ακόμα βρέθηκαν χαρτιά με αναφορά σε Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λουκά Παπαδήμο και Παναγιώτη Ρουμελιώτη (πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ).

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρομοκράτες είχαν βάλει στο στόχαστρο και άλλα δημόσια πρόσωπα, περίπου 50, στοιχεία για τους οποίους βρέθηκαν επίσης στο κρησφύγετο της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη.

Μάλιστα για τα σχέδια της Πόλας Ρούπα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας μετέβη στα γραφεία της ΝΔ με κλιμάκιο αξιωματικών και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 9 το πρωί της Τρίτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα τόσο στον αρχηγό της ΝΔ όσο και στον πρώην πρωθυπουργό τους οποίους επίσης ενημέρωσε για τα ευρήματα των ερευνών της αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του τότε αρχηγού του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν την Πόλα Ρούπα.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.