Ιουνίου 01, 2017 - 1:37

Φιάσκο με τη δίκη Πάσσαρη: Δεν είχαν μεταφραστεί τα έγγραφα για την έκδοσή του

Σε φιάσκο κατέληξε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν μεταφραστεί τα απαραίτητα έγγραφα που έπρεπε να σταλούν στο ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκδοθεί ο γνωστό ς κακοποιός και να δικαστεί, όπως ήταν προγραμματισμένο για σήμερα, για ορισμένες από τις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

passarisΣτο δικαστήριο είχαν προσέλθει δεκάδες συγγενείς θυμάτων και μάρτυρες ενώ παρών ήταν και ο μοναδικός επιζών, εξωτερικός φρουρός Ανδρέας Φυσέκης, όποιος ήταν μαζί με τους αστυνομικούς, Διονύσιο Αλεβιζόπουλο και Αθανάσιο Δρακόπουλο, που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις σφαίρες του Κώστα Πάσσαρη, στις 16 Φεβρουαρίου του 2001.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου του 2017 προκειμένου, έως τότε, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που απαιτείται, ώστε να εκδοθεί στη χώρα ο Πάσσαρης που κρατείται στις φυλακές Κραϊόβα της Ρουμανίας, για να δικαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρακευή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο κακοποιός θα δικαζόταν και για άλλες υποθέσεις, όπως και στις 25 Ιανουαρίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργήματων, αλλά όπως όλα δείχνουν ούτε και εκεί θα εμφανιστεί.

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, η αδελφή και η σύζυγος του δολοφονημένου αστυνομικού Αλεβιζόπουλου, δήλωσαν ότι επιθυμούν δικαίωση και ότι ο Πάσσαρης πρέπει να δικαστεί, «πριν παραγραφούν οι πράξεις του γιατί τότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος».

Από την πλευρά του και ο συνήγορος της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Αλέξης Αναγνωστάκης, ζήτησε να γίνει σύντομα η δίκη.

Όπως σημειώνει ο κ. Αναγνωστάκης, ήδη από το 2003 έχουν υποβληθεί αλλεπάλληλες αιτήσεις προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας την προσωρινή έκδοση του Κώστα Πάσσαρη, για να δικαστεί στην Ελλάδα. Οι Αρχές όμως δεν ικανοποιούσαν τα αιτήματα, με διάφορες προφάσεις.

Μετά την αποστολή του σχετικού Αιτήματος Προσωρινής Έκδοσης , η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προσδιόρισε τη δίκη για σήμερα με το σκεπτικό προφανώς ότι ο χρόνος επαρκεί για την έγκαιρη ολοκλήρωση της Έκδοσης και την παράδοση του κακοποιού στις Ελληνικές Αρχές.

Μάλιστα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, επιδόθηκε στην οικογένεια Αλεβιζόπουλου κλήση για να εμφανιστούν στις σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών.

«Η αναβολή της υπόθεσης για τόσο μακρινή ημερομηνία φέρνει την υπόθεση ένα βήμα πιο κοντά στην παραγραφή των εγκλημάτων. Η μη έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών, σε μια τέτοια υπόθεση, στην ορισθείσα δικάσιμο, δεν περιποιεί τιμή για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης και εκδίκασης της υπόθεσης πλέον είναι απαραίτητη, στο όνομα της Δικαιοσύνης που πρέπει επιτέλους να αποδοθεί. Και να επιβληθούν οι ποινές που αρμόζουν», επισημαίνουν οι δικηγόροι της οικογένειας Αλεβιζόπουλου, Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.