Απριλίου 28, 2017 - 17:31

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Από τη ζωή έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:25, ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει δημοσία δαπάνη από το δήμο Ζωγράφου, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

psaltisΤο τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η πάλη -αρχικά- με τον καρκίνο του πνεύμονα έγινε όμως άνιση όταν εντοπίστηκαν μεταστάσεις. Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξάντλησε κάθε «όπλο» που είχε στη θεραπευτική φαρέτρα του για να βοηθήσει τον ασθενή.

Γνώριζε τη δυσκολία του προβλήματος υγείας του, αλλά δεν το έβαζε ποτέ κάτω και μέχρι να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» αντιμετώπιζε τα πάντα με το γνωστό ανεπανάληπτο χιούμορ του.

Συγγενείς, φίλοι και πολλοί συνάδελφοί του τον επισκέπτονταν καθημερινά και μάλιστα, λίγο καιρό πριν φύγει, είχε ήδη ξεπεράσει ένα δύσκολο εμπόδιο και είχε λίγο συνέλθει. Δυστυχώς όμως ο καρκίνος τον νίκησε…

Ο Στάθης ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

7Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό, Κάτια Κυβέλου, με την οποία απέκτησε μια κόρη, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε τη χαρά να γίνει και παππούς. Η κόρη του, Μαρία Ψάλτη, του έχει «χαρίσει» δυο εγγονές, τις οποίες ο ηθοποιός λάτρευε.

Μετά τον πρώτο του γάμο, παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα, ενώ το 2006 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την επίσης ηθοποιό, Χριστίνα Ψάλτη, με την οποία είχε 22 χρόνια διαφορά ηλικίας.

Ο Στάθης Ψάλτης σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου, με την οποία ήταν ζευγάρι για πολλά χρόνια και στη ζωή.

fGS5vhz6m6rTyMvsQ4ebΣτη δεκαετία του 1980, έγινε πολύ δημοφιλής με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε Ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Ο ηθοποιός έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως: «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών» τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

H φιλμογραφία του Στάθη Ψάλτη

1990 Ο εραστής Στάθης Μπιρμπιτσόλης
1989 Απαγωγή στα τυφλά Στάθης Καραπίδας
1989 Και δειλός και τολμηρός Μάρκος Τρέμουλας
1989 Ο πανταχού παρών Λάζαρος Λαζάρου
1989 Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα Στάθης Ξετρύπης
1989 Τρελάδικο πολυτελείας Στάθης Ξετρύπης
1988 Ο καβαλάρης των F.M. Stereo Στάθης Παπαστάθης
1988 Ακαταμάχητος πιλότος Αλέξης Τόμπρας
1988 Ένας αλλά Λέων Στάθης Φρουτάκης
1988 Ξενοδοχείο Kastri Τιμόλαος Χατζητιμολάου
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς Χαρίλαος Καραπαύλος
1987 Οι κυβερνήσεις πέφτουνε… αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος
1986 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Στάθης Τιμόπουλος
1986 Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας Ηρακλής Σπίνος
1986 Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Πίπης Παρλαπίπας
1985 Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω Μιχάλης Βίδας
1985 Ο ταξιτζής μας Άλκης (τηλεοπτική σειρά)
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Στάθης
1984 Μάντεψε τι κάνω τα βράδια Κοσμάς Παπακοσμάς
1983 Καμικάζι αγάπη μου Στάθης Σγουρός
1983 Πέστα βρωμόστομε Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)
1982 Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Στάθης Κουμπάρης
1982 Και ο Πρώτος Ματάκιας Σίμος Αυτιάς
1982 Τα σαΐνια Σίσυφος
1981 Είσαι στην ΕΟΚ… μάθε για την ΕΟΚ Τηλεπαρουσιάστρια
1981 Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»
1981 Τα καμάκια Ορφέας
1981 Τροχονόμος Βαρβάρα Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος
1980 Γεύση απο Ελλάδα Συνταξιούχος
1980 Ο Κώτσος στην ΕΟΚ Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου
1980 Ο παρθενοκυνηγός Μάνος Μπιλάλης
1980 Ο ποδόγυρος Ηρακλής
1979 Οι φανταρίνες Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής
1979 Τα παιδιά της πιάτσας Τηλέμαχος
1972 Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα Κοσμηματοπώλης

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.