Μαΐου 31, 2017 - 23:09

Καμίνης: Αν ήταν στο χέρι των χρυσαυγιτών θα έπνιγαν όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο

Την άποψή του ότι η Χρυσή Αυγή παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση, με δομή, ιεραρχία και ομοιομορφία διατύπωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής του κατάθεσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος εξετάστηκε στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας.

kaminisΟ δήμαρχος κατέθεσε τη δική του εμπειρία, με κορυφαίες στιγμές την απαγόρευση – καθώς δεν υπήρχε άδεια απ’ τον δήμο – συσσιτίου της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2013 αλλά και βίαιο επεισόδιο στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας.

«Αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, θα έπνιγε όλους τους μετανάστες στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος προκειμένου να δώσει το στίγμα της ιδεολογίας του κόμματος, την οποία πολλές φορές χαρακτήρισε «ναζιστική», «φασιστική».

«Δεν έχω δει, εξάλλου, ποτέ την ηγεσία της να καταδικάζει πράξεις βίας, όπως αυτή σε βάρος μου. Όχι μόνον δεν την καταδίκασε, αλλά και έσπευσε να τη νομιμοποιήσει. Υστέρα από τα επεισόδια που σας περιγράφω, ο γραμματέας της Νίκος Μιχαλολιάκος με δηλώσεις του μου «μήνυσε» να προσέχω πάρα πολύ όταν κυκλοφορώ εφεξής στην Αθήνα. Υπήρχε σαφής απειλή, και έμμεσο μήνυμα προς κάποιους, να μου επιτεθούν» υποστήριξε.

Ο δήμαρχος μίλησε επίσης για «χυδαιότητα και ύφος» υποκόσμου, συνδέοντας τα χαρακτηριστικά αυτά και με την πρόσφατη σκηνή μεταξύ Ηλία Κασιδιάρη και Νίκου Δένδια, στη Βουλή. «Αποπνέει μια εξαιρετική βιαιότητα η σκηνή. Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι πρόκειται για στιγμή απλής παραφοράς… Αποπνέει τη βία που εκφράζει η οργάνωσή τους».

Ο μάρτυς έκανε σχετικά λόγο περί «βάσιμων υποψιών για οργανωμένους θυλάκους μέσα στην Αστυνομία», παραδεχόμενος ότι το στοιχείο αυτό «την επαυξάνει και την αποθρασύνει την αίσθηση εξουσίας που διαθέτει η Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Καμίνης θα συνεχίσει την κατάθεσή του στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.