Μαΐου 31, 2017 - 22:59

Σαββίδης, Μαρινάκης, Κύπριοι και άλλοι: Σήμερα θα γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ

Σε νέα εποχή θα μπει από σήμερα το μεσημέρι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), που θα διαθέτει νέο ιδιοκτήτη, καθώς ο ιστορικός Οργανισμός βγαίνει σε δημοπρασία.

dolΠερισσότεροι από δέκα είναι οι υποψήφιοι διεκδικητές, ένας εκ των οποίων θα αναλάβει τα ηνία ενός «καθαρού» Οργανισμού χωρίς υποχρεώσεις. Μεταξύ αυτών είναι οι Ιβάν Σαββίδης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Φιλιππάκης, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, κυπριακές εταιρείες και άλλοι.

Οι προσφορές θα γίνουν με κλειστούς φακέλους, οι οποίοι θα ανοίξουν στις 12:15 το μεσημέρι. Η δημοπρασία θα είναι… μια κι έξω: όποιος δώσει τη μεγαλύτερη προσφορά, παίρνει το μαγαζί.

Αυτοί που θα πληγούν περισσότερο είναι, ως συνήθως, οι 350 εργαζόμενοι, που θα χάσουν το μεγαλύτερο κομμάτι των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη νομοθεσία για την ειδική διαχείριση οφειλών με δικαστική απόφαση, με σκοπό την εξυγίανση ή εκκαθάριση της επιχείρησης (νόμος Δένδια, Ν.4307/2014), από το ποσό που θα καταβάλει ο πλειοδότης, το 65% πάει στις πιστώτριες τράπεζες, το 10% σε άλλους ιδιώτες πιστωτές και το υπόλοιπο 25% μοιράζεται σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους.

Στους εργαζομένους του Οργανισμού οφείλονται δεδουλευμένα επτά μηνών, ενώ οι αποζημιώσεις για τους περισσότερους θα ήταν ιδιαίτερα υψηλές, καθώς βρίσκονται για πολλά χρόνια στον ΔΟΛ…

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.