Ιουνίου 04, 2017 - 20:56

Σπάνιο στιγμιότυπο: Τεράστια ταραντούλα καταβροχθίζει φίδι

Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν ερευνητές στη Βραζιλία, όταν ανακάλυψαν κάτω από ένα βράχο μια ταραντούλα να τρώει ένα φίδι, σχεδόν διπλάσιου μεγέθους από την αράχνη.

1Το θέαμα είναι μοναδικό στα ιστορικά καθώς, στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που αράχνες παγιδεύουν φίδια στους ιστούς τους και τα κάνουν… τροφή, ωστόσο οι ταραντούλες δεν φτιάχνουν ιστό.

Οι ερευνητές μελετούσαν τις ταραντούλες στη Serra do Cavera, μία βραχώδης περιοχή στο μακρινό νότο της Βραζιλίας, όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό.

Ο Leandro Malta Borges, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής Βιολογίας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σάντα Μαρία στη Βραζιλία, δήλωσε: «Η θηρευτική δραστηριότητα ενός τόσο μεγάλου φιδιού σε σχέση με το μέγεθος της αράχνης ήταν εξαιρετικά περίεργο για εμάς».

Το πιο πιθανό, όπως αναφέρει ο Borges, είναι το άτυχο φίδι να προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως κρησφύγετο το βράχο όπου βρισκόταν η ταραντούλα, προσφέροντάς της έτσι τη δυνατότητα να έχει ένα εύκολο γεύμα.

Ο Borges επισημαίνει επίσης ότι παραμένει ασαφές αυτή τη στιγμή, αν το δηλητήριο της ταραντούλας ήταν τόσο ικανό και ισχυρό, ώστε να σκοτώσει το φίδι.

Συνήθως, αυτές οι ταραντούλες τρέφονται με άλλες πιο μικρές αράχνες και έντομα ή μικρότερα ερπετά, αμφίβια, πτηνά ή ακόμα και με θηλαστικά.

Μόλις η φονική αράχνη συνειδητοποίησε ότι το φίδι ήταν νεκρό, τότε εγκαταστάθηκε στο σημείο και άρχισε να το τρώει αμέριμνη.

2

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.