Μαΐου 31, 2017 - 23:15

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας στη Βουλή μετά το «τρομοφάκελο» στον Παπαδήμο

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας τέθηκαν σε ισχύ στη Βουλή και τα περιφερειακά κτήριά της αναφορικά με την εισερχόμενη αλληλογραφία και τα δέματα, μετά την τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο φάκελο κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

vouliΣύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής, «ο έλεγχος ασφαλείας της οποιασδήποτε αλληλογραφίας εκτός του ταχυδρομείου περιλαμβάνει συνδυασμό ενεργειών με φυσικό τρόπο, με ηλεκτρονικά μέσα (X-RAY) και αξιολόγηση πληροφοριών».

Η εισερχόμενη αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ, θα ελέγχεται από το μικτό συνεργείο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και συνοδών αστυνομικών σκύλων, καθώς και από το μηχάνημα X-RAY.

Δέματα και αλληλογραφία που προορίζονται για τα περιφερειακά κτήρια της Βουλής θα συγκεντρώνονται στο Κεντρικό Φυλάκιο που βρίσκεται στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος πριν τη διανομή τους.

Σε σχετικό έγγραφο τονίζεται ότι η πάσης φύσεως αλληλογραφία ή δέμα που εισέρχεται μέσω courier ή από διάφορους συνδέσμους υπουργείων, αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ), οι οποίοι είναι στη συνοδευτική ασφάλεια επίσημων προσώπων, καθώς και η αλληλογραφία του πρωθυπουργού, θα ελέγχονται απαρέγκλιτα μέσω των μηχανημάτων X-RAY.

Διευκρινίζεται δε ότι «εφεξής, απαγορεύεται η είσοδος υπαλλήλων courier εντός του Μεγάρου της Βουλής και των περιφερειακών της κτιρίων».

«Ύποπτο ταχυδρομείο» χαρακτηρίζεται φάκελος ή δέμα:

– Αν δεν φέρει ευδιάκριτες, εγγραφές αποστολέα-παραλήπτη ή ταχυδρομικές σφραγίδες.

– Αν έχει τσαλακώματα.

– Αν έχει μυρωδιά πικραμύγδαλου ή απλώς αμύγδαλου.

– Αν έχει χρησιμοποιηθεί υπερβολικά κολλητική ταινία.

– Αν εντοπιστούν διάφορες διαρροές ουσιών ή ουσίες που μπορούμε να τις αισθανθούμε με την αφή.

– Αν έχει ορατές καλωδιώσεις ή αλουμινόχαρτο ή φέρει ενδείξεις «εύθραστο-προσεκτική μεταχείριση-προσωπικό-εξπρές-εμπιστευτικό.

Επίσης, υπάρχουν διαταγές για την ιεράρχηση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο δέμα, ενώ υπογραμμίζεται ότι «απαγορεύεται η χρήση ραδιοτηλεφώνων ή κινητών γιατί μπορεί να προκαλέσουν ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού».

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες για «τρομοπακέτα» έλαβαν υπουργοί και βουλευτές – Τα εννέα σημάδια που πρέπει να προσέξουν

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.