Ιουνίου 01, 2017 - 0:25

Δημοσκόπηση: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 32,3% και διαφορά 16,6 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα, που πλησιάζει την αυτοδυναμία, έχει η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Marc, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

dimoskopisiΕιδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 16,6 μονάδες διαφορά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ακολουθούν με 7,1%, Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, οι ΑΝΕΛ με 2,4% και το Ποτάμι με 2,3%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο μέρος όσων ψήφισαν την κυβερνητική παράταξη στις τελευταίες εκλογές θεωρούν κακή τη συμφωνία, χαρακτηρίζουν ασήμαντα τα λεγόμενα αντίμετρα και προεξοφλούν ότι δεν θα εφαρμοστούν, ενώ αναμένουν επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.

Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν, σε αντίθεση με το 15,5%, που δηλώνει ότι αυτά μπορεί να λειτουργήσουν εξισορροπητικά προς τα σκληρά μέτρα, τα οποία ψηφίστηκαν πρόσφατα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, ποσοστό 79,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία, ενώ μόλις ένας στους δέκα Έλληνες (συγκεκριμένα το 11,1% των ερωτηθέντων) την βρίσκει καλή.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 35,6% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του 19,5%, που απαντά τον Αλέξη Τσίπρα. Το 44,9% κανέναν από τους δύο.

foto1 gallup

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.