Μαΐου 31, 2017 - 23:30

Ξυδάκης για Σόιμπλε: Εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής και ψεύτης, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα

«Εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

xydakisΣυγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο ερώτημα εάν στις 15 Ιουνίου δεν υπάρξει η λύση που μπορεί να δεχθεί η κυβέρνηση, θα ήταν μία επιλογή, όπως γράφει η Bild, να παραιτηθεί η Ελλάδα από την επόμενη δόση και να πληρώσει με τα χρήματα που υπάρχουν στην άκρη, είπε: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Το γράφει η Bild. Η Bild γράφει πράγματα που θα ήθελε να συμβούν στην Ελλάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, συνήθως. Δεν τον γνωρίζω αυτόν τον σχεδιασμό, ουδέποτε έχει αναφερθεί σε καμία δημόσια συζήτηση, ούτε στις ενημερώσεις που έχουμε. Αυτό σημαίνει μία ρήξη, η οποία θα μπορούσε να συμβεί, αλλά κανείς δεν την έχει αναφέρει, κανείς δεν την βάζει στο τραπέζι».

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει το σενάριο της ρήξης στο τραπέζι ως επιλογή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αυτό θα πρέπει να το δούμε όλοι. Αν έχεις κάνει όλα αυτά τα οποία σου ζητούν οι δανειστές, τα οποία είναι πολύ επώδυνα και πολύ δυσάρεστα και υφεσιογόνα εν τέλει για τον ελληνικό λαό, από κει και πέρα, εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Κάπως θα πρέπει να επιβιώσει και ο λαός και το κοινωνικό του πλαίσιο».

Και πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης: «Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν νομίζω. Θα πρέπει να απαιτήσουμε, τουλάχιστον, κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης, είναι όλου του ελληνικού λαού, να σέβονται το πλαίσιο μίας συμφωνίας. Δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε, όταν επιθυμεί να γίνει το δικό του, να επικαλείται αορίστως το δικό του Κοινοβούλιο. Είδατε τι διημείφθη μέσα στο Eurogroup και τι είπαν υπουργοί άλλων κρατών. Αυτό θα πρέπει λοιπόν να βρει μία εθνική αντίδραση. Δεν μπορεί να είναι και αυτό αντικείμενο ενός εμφυλίου. Αν θα είμαστε μέσα σε μία συμφωνία, στην οποία τηρούνται απ’ όλα τα μέρη τα βάρη, διότι για μας είναι ένα φρικτό βάρος η μνημονιακή συνθήκη, ο καταναγκασμός. Για τον κ. Σόιμπλε τι είναι; Σωρεύει πλεονάσματα απλώς, πάνω στον πόνο της Ελλάδας, σωρεύει κέρδη. Οι δικές του εφημερίδες το γράφουν, είδατε ποια ήταν η αντίδραση του γερμανικού Τύπου μετά το Eurogroup».

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.