Μαΐου 31, 2017 - 23:30

Τσακαλώτος για τη δόση: Η Bild διαστρέβλωσε αυτά που είπα – Τζανακόπουλος: Πολιτική σκοπιμότητα

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα μπορεί να μην καταβάλει τις πληρωμές του Ιουλίου προς τους δανειστές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση για το χρέος στο επόμενο Eurogroup.

«H Bild διαστρέβλωσε όσα είπε χθες. Δεν είπα ποτέ πως η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τμήμα του χρέους τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» δήλωσε o κ. Τσακαλώτος στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Αυτό που είπα, είναι ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την εκταμίευση της δόσης, επειδή όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως έχουμε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις μας. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως μία εκταμίευση της δόσης, χωρίς ξεκάθαρη λύση για το χρέος, δεν είναι αρκετή, για να αντιστρέψει την πορεία της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Το Reuters ζήτησε νωρίτερα μία τοποθέτηση και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε κατηγορηματικός. «Δεν είναι αλήθεια. Θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, που «βλέπει» πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των επτά δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

Για τον λόγο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.

Υπογραμμίζει, δε, ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις, μόνο εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και ιδίως η Γερμανία.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.