Μαΐου 31, 2017 - 23:40

Πέθανε ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα

Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά, Μανουέλ Νοριέγκα, πέθανε σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από πρόσφατη εγχείρηση στον εγκέφαλο, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος του Παναμά, Χουάν Κάρλος Βαρέλα.

noriegaΟ Νοριέγκα κυβέρνησε τον Παναμά από το 1983 έως το 1989, ενώ ήταν κατάσκοπος της CIA, μέχρι την εισβολή που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, ανατρέποντας την διεφθαρμένη κυβέρνησή του. Έτσι, τερματίστηκε η εγκληματική δραστηριότητά του, στη διάρκεια της οποίας είχε συνεργαστεί με εμπόρους ναρκωτικών, όπως ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Ο Νοριέγκα είχε αρχικά καταδικαστεί στις ΗΠΑ το 1992, ενώ ήταν φυλακισμένος στον Παναμά, για δολοφονία, μέχρι τον θάνατό του.

Πριν από περίπου δύο μήνες ο Νοριέγκα είχε εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο για δεύτερη φορά, έπειτα από επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθη όγκου στον εγκέφαλο.

«Παρουσιάζει μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση» είχε δηλωσει η κόρη του, Λορένα Νοριέγκα, σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Σάντο Τομάς, όπου έγινε η επέμβαση.

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.