Ιουνίου 01, 2017 - 1:13

Χάρβαρντ: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook πήρε το πτυχίο του με καθυστέρηση… 13 ετών!

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έλαβε τελικώς το πτυχίο του από το Χάρβαρντ, 13 χρόνια αφότου παράτησε τα έδρανα του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου.

ptyxio1Ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος επέστρεψε στο πανεπιστήμιο όπου ξεκίνησε αυτό που έμελλε να γίνει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να λάβει το πτυχίο του τιμής ένεκεν.

Η επίσκεψή του στο Χάρβαρντ συνοδεύτηκε από φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία στο Facebook, κυρίως όταν ο Ζούκερμπεργκ μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε στην πανεπιστημιακή εστία ή όταν πόζαρε μαζί με τους γονείς του, “Εντουαρντ και Κάρεν, φορώντας την τήβεννο. «Μαμά, πάντα σου έλεγα ότι θα επιστρέψω και θα πάρω το δίπλωμά μου» γράφει σε σχόλιό του.

Το Facebook γεννήθηκε από μια ιστοσελίδα που δημιούργησε ο φοιτητής Ζούκερμπεργκ στην πανεπιστημιακή εστία της Μασαχουσέτης, την οποία εγκατέλειψε τον Μάιο του 2004, έπειτα από δύο χρόνια σπουδών στις επιστήμες της πληροφορικής και την ψυχολογία. Έκτοτε, το ερευνητικό του πρόγραμμα έγινε μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αξίες παγκοσμίως και το δίκτυό του αριθμεί σχεδόν δύο δισ. μέλη.

Λαμβάνοντας το δίπλωμά του, ο Ζούκερμπεργκ απηύθυνε ομιλία, καλώντας τους φοιτητές να αδράξουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Ο Αμερικανός μεγιστάνας ήταν ανάμεσα σε δέκα πρόσωπα, στα οποία το Χάρβαρντ απένειμε τιμητικό δίπλωμα κατά τη διάρκεια της 366ης τελετής αποφοίτησης του πανεπιστημίου.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι το να βρείτε τον δρόμο σας δεν αρκεί. Είναι η σειρά της γενιάς σας να οικοδομήσετε σπουδαία πράγματα» είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Δεν αρκεί μόνο να δημιουργείς πρόοδο, αλλά να δημιουργείς έναν κόσμο που όλοι θα έχουν την αίσθηση του σκοπού».

ptyxio2

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.